Praktijkexamen bromfiets AM

Nu voor € 165,-

€ 136,36 exclusief btw.

Voor wie?

Vanaf 19 januari 2013 gelden nieuwe regels voor alle rijbewijzen. Behalve voor het rijbewijs AM. In
Nederland is het type rijbewijs AM al per 1 oktober 2006 ingevoerd. Nederland loopt hiermee vooruit
op de Europese regelgeving.

De regels op een rij:

• Sinds 1 maart 2010 moeten bestuurders naast een theorie-examen ook een praktijkexamen afleggen.
• Het rijbewijs AM blijft 10 jaar geldig.
• Beschik je al over een rijbewijs A of B? Dan heb je automatisch recht op een rijbewijs AM.
• Vanaf 16 jaar mag je hiervoor examen doen. Het theorie-examen mag je al afleggen als je 15,5 jaar bent.
• Het praktijkexamen moet je binnen 1,5 jaar na het theorie-examen afleggen. Anders moet je het
theorie-examen opnieuw doen.

Het praktijkexamen is voor een ieder die zich middels lessen heeft voorbereid op het praktijkexamen.

Inhoud

In het examencentrum maakt u eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Het praktijkexamen duurt 45 minuten.
Tijdens het examen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij u wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of u de bromfiets beheerst.
U krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat u kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe u reageert op het overige verkeer en of u de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of u voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
De examinator volgt u op een eigen bromfiets. Uw opleider rijdt mee op een eigen bromfiets.

Kleding

U bent natuurlijk verplicht om een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder adviseren wij u om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan handschoenen die uw handen en polsen goed bedekken en aan hoge schoenen of laarzen die uw enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat de jas uw bovenarmen bedekt en de broek uw benen.
De kleding moet u beschermen als u valt of bijvoorbeeld de hete uitlaat van de bromfiets raakt. Ook moet de kleding u goed beschermen tegen de weersomstandigheden.

Toelatingseisen/voorwaarden

U dient minimaal 16 jaar te zijn, in het bezit van een geldig theoriecertificaat AM.

Opleidingsfrequentie

Op aanvraag en beschikbaarheid CBR.

Examen

Als u geslaagd bent voor uw brommerexamen, kunt u bij uw gemeente het rijbewijs aanvragen. De kosten hiervan verschillen per gemeente. Na aanvraag duurt het nog 5 werkdagen voor u uw rijbewijs kunt ophalen.

Een rijbewijs AM is normaal gesproken 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet u het bromfietsrijbewijs laten verlengen bij de gemeente.

Is het brommerrijbewijs verlopen, dan kunt u het laten vernieuwen. Tot u het nieuwe rijbewijs in uw bezit heeft, mag u niet autorijden. Doet u dat toch, dan kunt u een boete krijgen.

Bent u uw rijbewijs AM kwijt (verloren of gestolen), dan doet u aangifte bij de politie. De politie maakt dan een proces-verbaal op. Met dit proces-verbaal, een kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs vraagt u bij de gemeente (stadsdeelkantoor) een nieuw rijbewijs aan.

Kosten toelichting

Bij de kosten is de huur van de bromfiets, begeleiding door de instructeur tijdens het examen en de examenleges welke verschuldigd zijn aan het CBR inbegrepen.

Beschikbare cursussen

Bromfiets Theorie (onbeperkt)
wo 4 dec
Maand December
InschrijvenDetails
DatumNaamTijdLocatie
Woensdag 4 decemberBromfiets theorie 18:00 - 20:00Rotterdam, Thurledeweg 113 (gratis parkeren, onbeperkt koffie en thee)
Woensdag 11 decemberBromfiets theorie18:00 - 20:00Rotterdam, Thurledeweg 113 (gratis parkeren, onbeperkt koffie en thee)
Woensdag 18 decemberBromfiets theorie18:00 - 20:00Rotterdam, Thurledeweg 113 (gratis parkeren, onbeperkt koffie en thee)

Informatieaanvraag/inschrijven Praktijkexamen bromfiets AM

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Bedrijfsgegevens

Contactgegevens

Cursusgegevens