Praktijkexamen Lange Zware Voertuigen

Nu voor € 588,12

€ 711,62 inclusief btw.

Het examen Chauffeur lange, zware voertuigen (LZV) is verplicht voor chauffeurs die een zogenaamde LZV of ecocombi willen besturen. Zonder een LZV certificaat mag de chauffeur niet in een LZV rijden.

Het examen wordt afgenomen door het CCV examenhuis wat een zelfstandige divisie is van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Het examen bestaat uit een deel theorie en praktijk. Het theoriedeel wordt mondeling afgenomen. De totale duur van het examen is 145 minuten. De examens zijn veelal in de plaats Hank.

Toelatingseisen

  • een geldig Nederlands rijbewijs CE (afgegeven voor 10 september 2009 of met code 95) of een geldig CE EU rijbewijs
  • de oproep van het examen.

Voorwaarden voor deelname aan het examen LZV

Voor aanvang van het examen moet u een verklaring tekenen, waarmee u verklaart minimaal vijf jaar ervaring te hebben met het besturen van een CE voertuig en dat u in de drie jaar voorafgaand aan deelname aan de proef de rijbevoegdheid niet is ontzegd of het rijbewijs ongeldig is verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

Geldigheidsduur LZV certificaat

De geldigheidsduur van het certificaat dat verkregen wordt bij een geslaagd resultaat is 5 jaar geldig. Om in het bezit te blijven van een geldig certificaat LZV bent u verplicht elke 5 jaar uw certificaat te verlengen. Het betreft hier een administratieve verlenging. De verlenging van uw certificaat moet geschieden binnen 1 jaar voordat het bestaande certificaat verloopt.

Aanvullende voorwaarden bij verlenging certificaat LZV

In de afgelopen periode mag aan de certificaathouder niet de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen zijn ontzegd, zijn rijbewijs mag niet zijn ingevorderd en zijn rijbewijs mag niet zijn ingenomen krachtens de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften (Stb.1989, 300).

Let op!

Als het certificaat verlopen is, moet u opnieuw examen doen om gecertificeerd te worden. Een administratieve verlenging is dan niet meer mogelijk.

Kostentoelichting

Bij het examen is het gebruik van onze voertuigcombinatie inbegrepen.

Informatieaanvraag/inschrijven Praktijkexamen Lange Zware Voertuigen

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Bedrijfsgegevens

Contactgegevens

Cursusgegevens