Deal #2 - NIEUW C1 vanaf € 2599,00

Rijbewijs C1(E) v.a. € 2599,-

Wie een vrachtwagen wil besturen, heeft een vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) nodig. Voor zwaardere wagens is dat rijbewijs C. Voor lichtere types is de nieuwe categorie C1 in het leven geroepen.

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1.

1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 7.500 kg.

2. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.
Voor deze categorie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar.

C1 Rijbewijs

Het opleidingstraject voor de kandidaat die het rijbewijs C1, zonder de code 95 wil halen, ziet er als volgt uit:

◾Theorie-examen RV1-light (deel 1: Verkeer & Techniek): 40 meerkeuzevragen

◾Theorie-examen R2C (deel 2: Administratie): 40 meerkeuzevragen

◾Praktijkexamen C1

Het praktijkexamen C1 kan worden afgelegd zodra de twee theorie-examens (RV1-light en R2C) zijn behaald.

Als u in het bezit bent van een rijbewijs C1, dan kunt u het praktijkexamen doen voor het rijbewijs C1E (vrachtauto met aanhangwagen).

Code 95

In september 2009 is de Europese richtlijn ingegaan. Die stelt eisen aan de toegang tot het beroep van vrachtautochauffeur. Sinds 7 september 2009 geeft CCV geen chauffeursdiploma’s meer af voor vrachtautochauffeur. Een code 95 op uw rijbewijs vervangt het CCV-B chauffeursdiploma. Deze code is vijf jaar geldig.

Examentraject C1 met CODE 95

Als u de CODE 95 op het rijbewijs wilt behalen, dan ziet uw examentraject er als volgt uit:
◾Theorie-examen RV1-light (deel 1: Verkeer & Techniek)

◾Theorie-examen V2C (deel 2: Administratie C)

◾Theorie-examen V3C (deel 3: Administratie C)

◾Praktische toets C

◾Toets besloten terrein C1 of Toets simulator C1

◾Praktijkexamen C1

Het praktijkexamen kunt u afleggen zodra u de theorie-examens RV1-light en V2C hebt behaald. Het theorie-examen V3C, de Praktische toets C en de Toets besloten terrein C1 of Toets simulator C1 mogen voor of na het praktijkexamen worden afgelegd.

Als u in het bezit bent van geldige uitslagen met resultaat ‘voldoende’ voor de bovenstaande examens én toetsen, dan heeft u recht op afgifte van een rijbewijs C1 met code 95. U moet dan wel medisch akkoord zijn bevonden. Meer informatie hierover vindt u in de brochure Medische keuring voor alle houders van een ‘groot rijbewijs’.

U kunt vrijstelling krijgen van een deel van het examentraject als u al in het bezit bent van rijbewijs C1 en Code 95 wilt halen.

Opleidingstraject doorstromen van C1 naar C

Het examentraject voor de kandidaat die in het bezit is van het rijbewijs C1 zonder de code 95 en na 19 januari 2013 het rijbewijs C zonder code 95 wil halen, ziet er als volgt uit:

◾Theorie-examen RV1-plus (deel 1: Verkeer & Techniek): 20 meerkeuzevragen

◾Praktijkexamen C

Rijbewijs C1 of rijbewijs C met code 74 (tot 19-1-2013)

Als u in het bezit bent van een rijbewijs C1 of een rijbewijs met code 74 (alleen motorrijtuigen van de categorie C waarvan de toegestane maximum massa niet meer bedraagt dan 7.500 kg) en u wilt vóór 19 januari 2013 een C-rijbewijs behalen zonder deze beperking, dan moet u het volledige traject volgen: de theorie examens RV1 en R2C en vervolgens het volledige praktijkexamen C. Na 19 januari 2013 volstaat het RV1-plus examen en het praktijkexamen C.

Rijden met een aanhanger: Categorie C1E

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.
Voor chauffeurs die achter de vrachtauto een aanhangwagen willen voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, is het rijbewijs C1E of CE verplicht. Bij het examen C1E en het examen komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod. In allerlei situaties moet u uw vakbekwaamheid tonen. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppelt u de combinatie aan en legt u een examenparcours af, waarin uw rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer. Tijdens de rit voert u ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons.

In verband met het 50-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Tijdens de middagpauze van iedere cursus wordt de deelnemer een lunch aangeboden. Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 25 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Ik Koos van der Bilt. U ook?

Het Team van Verkeersschool Koos van der Bilt

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstand contactformulier of via telefoonnummer: 010-2383444. Wilt u liever een persoonlijk gesprek kom dan lang op ons hoofdkantoor op de Vlaardingweg 23 te Rotterdam (gratis parkeren).

Inschrijven