Nascholing CODE 95 - 35 UUR

voor subsidiemogelijkheden klik hier*

Nascholing: CODE 95 (beroepschauffeur)

Nascholing Vakbekwaamheid code 95

Om beroepschauffeur te blijven, moet u iedere vijf jaar minimaal 35 UUR nascholing volgen. Als u dit niet doet, mag u niet meer beroepsmatig rijden! Bent u zowel voor de vrachtauto als de bus vakbekwaam, dan hoeft slechts één keer 35 uur nascholing te volgen per 5 jaar en niet 70 uur. (Bron: www.cbr.nl)

LET OP: om uw chauffeursbevoegdheid te behouden geldt het volgende:

VAN DE 35 UUR MOET U MINIMAAL 7 UUR PRAKTIJK VOLGEN! (U mag dus ook bijvoorbeeld 35 uur praktijk volgen.)

Wat is de Richtlijn vakbekwaamheid?

De Richtlijn vakbekwaamheid is een Europese richtlijn. In de Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. De Richtlijn geldt vanaf 10 september 2008 voor buschauffeurs en vanaf 10 september 2009 voor vrachtautochauffeurs.

De Richtlijn bestaat uit twee onderdelen:
• basiskwalificatie (behalen code 95) (is al beschreven in het behalen van het vrachtautorijbewijs met de code 95
• nascholing (behouden code 95)

Voor welke chauffeurs is de Richtlijn bedoeld?

De Richtlijn geldt voor alle EU beroepschauffeurs en beroepschauffeurs die in de EU werken. Onder deze regelgeving is een geldige code vakbekwaamheid (code 95) verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C of D noodzakelijk is. Deze code (95) wordt op het rijbewijs geplaatst.

Deadline vakbekwaamheid

Rijbewijs D voor 10 SEPTEMBER 2016
Rijbewijs C voor 10 SEPTEMBER 2016

Vrijstelling voor een kleine groep chauffeurs

Er zijn beroepsbestuurders die vrijgesteld zijn van het hebben van een geldige code vakbekwaamheid. Een overzicht van deze vrijstellingen kunt u vinden op de website van ILT.

ACTIES EN KORTINGEN

In verband met het 50-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 25 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Ik Koos van der Bilt. U ook?

Het Team van Verkeersschool Koos van der Bilt

Voor Nascholingsuren THEORIE klik hier*

Voor Nascholingsuren PRAKTIJK klik hier*

Contact