Heftruck opleiding

Als u in een vorkheftruck of een reachtruck wilt rijden dan moet u volgens de Arbowet grondig geïnstrueerd zijn in het omgaan met deze voertuigen. Een bewijs van deze grondige instructie zijn de CCV certificaten. Deze kunt u bij onze verkeersschool behalen.

Welk certificaat is voor u geschikt?

Alle certificaten staan garant voor veiligheid en vakbekwaamheid van de chauffeur. Rijdt u weinig op de heftruck of op de reachtruck? Dan is het veiligheidscertificaat speciaal voor u bedoeld.
Het vakbekwaamheidscertificaat is voor de echte beroepschauffeur. Het besturen van de heftruck of reachtruck is uw dagelijkse werk.

Maar of u nu veel of slechts incidenteel op de heftruck rijdt, uw werkgever verwacht dat u veilig, effici├źnt en schadepreventief werkt. Dat u geen brokken maakt. Een opleiding bij ons met een erkend certificaat geeft deze garantie.

Kennismaking met de heftruck of de reachtruck

Voor mensen die zeer incidenteel werken met een heftruck is er een training kennismaken met de heftruck. Dit is een eendaagse cursus waarin de basisprincipes van de heftruck of reachtruck worden behandeld.

Nascholing

De meeste opleidingen voor de heftruck en reachtruck komen in aanmerking voor de nascholingswaarde uit de Richtlijn Vakbekwaamheid beroepschauffeur. Bij elke van de producten staat de eventuele nascholingswaarde vermeld.