Cursus Baan Training

Cursus Baan Training 7 uur verplichte nascholing Theorie chauffeur (Code 95)

De cursus baan training is bedoeld om deelnemers bewust te maken van de beperkingen van het rijden met een vrachtauto. Zij zijn vaardig in het vermijden van onveilige handelingen en het voorkomen van een slip met de vrachtauto. Zij zijn in staat om op veilige wijze te anticiperen op onveilige verkeerssituaties.

Inhoud o.a. van de cursus:

• Preventief onderhoud
• Factoren en bestuurderstaken
• Risico motorvoertuig
• Voertuig gebruik
• Controle voertuig
• Zit- en stuurhouding
• Remdosering en remtechniek bij verschillende snelheden en op verschillende soorten wegdek (uitwijken droog wegdek/uitwijken nat wegdek)

Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers krijgen een getuigschrift als bewijs van deelname. De cursus duurt 2 dagdelen.

Nascholing:
De cursus Baantraining telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 theorie-uren.

Wil je je bromfietsrijbewijs halen? Dan doe je eerst theorie-examen. Als je bent geslaagd kun je rijles bij een rijschool nemen. Je krijgt je rijbewijs als je daarna met succes een praktijkexamen aflegt bij het CBR. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart rijbewijs bromfiets nodig. Je hoeft dan geen examens te doen.
Tip: als je zo gauw mogelijk na je zestiende verjaardag bromfiets wilt gaan rijden, haal dan ongeveer twee maanden daarvoor je theorie-examen. Hierdoor kan je rijschool je beter helpen om op je zestiende verjaardag of vlak daarna je praktijkexamen te doen.

In verband met het 50-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Tijdens de middagpauze van iedere cursus wordt de deelnemer een lunch aangeboden. Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 25 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Ik Koos van der Bilt. U ook?

Het Team van Verkeersschool Koos van der Bilt

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstand contactformulier of via telefoonnummer: 010-2383444. Wilt u liever een persoonlijk gesprek kom dan lang op ons hoofdkantoor op de Vlaardingweg 11 te Rotterdam (gratis parkeren).

Inschrijven