Personenauto

Autorijlessen in Rotterdam, begin vandaag nog!

Vroeger moest je achttien zijn om rijlessen te volgen, maar sinds in november 2011 kun je nu ook beginnen aan je autorijlessen in Rotterdam als je 16,5 jaar bent! Hierdoor kun je al vanaf 17 jaar rijexamen doen! Ben jij enthousiast? Bekijk dan snel wat 2toDrive inhoudt door op onderstaande link te klikken:

Voor meer informatie over 2toDrive klik je hier

Rijlessen volgen bij Koos van der Bilt

De meeste mensen kiezen voor autorijlessen in Rotterdam in een handgeschakelde auto. Mocht u echter liever in een automaat willen gaan rijden, dan bieden wij ook autorijlessen in een automaat aan. Houdt u er dan wel rekening mee, dat wanneer u na uw autorijlessen in een automaat hierin ook praktijkexamen doet, u een aantekening krijgt op het rijbewijs. U mag dan alleen maar in een auto met automaat rijden.

Wanneer u uw rijlessen volgt in een handgeschakelde auto en hierin ook slaagt, dan heeft u deze beperking niet en mag u zowel handgeschakeld als automaat rijden.

Wat wij belangrijk vinden bij onze autorijlessen in Rotterdam

Wanneer u bij ons rijlessen gaat volgen, mag u natuurlijk verwachten dat wij denken aan de hedendaagse praktijk en het milieu. U rijdt met een auto die voldoet aan de laatste eisen met betrekking tot de emissie (uitstoot van uitlaatgassen) en die is voorzien van een navigatiesysteem. Ook leren wij u bij onze autorijlessen in Rotterdam om milieubewust te rijden. Dit wordt Het Nieuwe Rijden genoemd en ook bij uw examen wordt u hierop beoordeeld.

Een ander belangrijk onderwerp in de les en natuurlijk op het examen is het zelfstandig rijden. U moet zelfstandig naar een adres kunnen rijden. Gebruik van navigatieapparatuur, die niet meer weg te denken is in de auto, is bij ons vanzelfsprekend. Dit geldt uiteraard voor zowel onze lessen in een handgeschakelde auto als bij de autorijlessen in een automaat.

Uw rijbewijs halen in 10 dagen

Bij ons kunt u kiezen uit een aantal verschillende manieren van lessen. Wilt u het rustig aan doen en eens per week rijlessen volgen dan kan dat, maar als u snel resultaat wilt, kunt u meerdere lessen per week volgen of zelfs meerdere lessen per keer. Natuurlijk bent u bij ons ook aan het juiste adres voor compacte rijopleidingen in enkele weken en het is zelfs mogelijk om uw rijbewijs te halen in 10 dagen . Het is helemaal aan u, hoeveel tijd u heeft en wilt vrijmaken en wat voor u financieel mogelijk is.

Het theorie-examen

Meestal begint de opleiding voor de personenauto met het behalen van de theorie. Wanneer u uw theorie heeft behaald is dat 1 jaar geldig vanaf de dag van slagen. U heeft de theorie niet nodig om rijlessen te volgen, maar het biedt wel voordelen als u al op de hoogte bent van de regels die voor u gelden als u gaat autorijden. Vóórdat u praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet u wel geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto.

Natuurlijk kunt u kiezen voor zelfstudie. U schaft dan een boek aan en bij voorkeur oefenmateriaal in de vorm van een boek of CD-rom. Vaak zien we dat mensen die zelfstudie doen verrast worden door de moeilijkheidsgraad van het examen.

U kunt natuurlijk beter kiezen voor een theoriecursus in ons theoriecentrum. U krijgt dan alle leerstof door een vakbekwaam docent uitgelegd. Bovendien oefent u met ons vragensysteem dat identiek is aan dat van het CBR. Daarnaast regelen wij voor u het examen bij het CBR en kunt u met recht zonder zorgen naar het theorie-examen bij het CBR. Volgt u het examen dat aansluit op onze cursus dan brengen wij u naar het CBR.

Natuurlijk hopen wij dat u bij ons de praktijk gaat volgen of al volgt. Maar loopt u tegen problemen aan bij de theorie en lest u elders, dan bent u bij ons ook van harte welkom.

Als u geslaagd bent voor de theorie ontvangt u na afloop een uitslagformulier. Het theoriecertificaat bestaat sinds 1 maart 2010 niet meer. Het resultaat van het examen wordt via de elektronische weg vastgelegd en is 1,5 jaar geldig.

U kunt theorie-examen doen als u 16,5 jaar of ouder bent. Enkele maanden voor u 16,5 jaar wordt, kunt u al wel een examendatum reserveren en de cursus volgen.

Een gewoon examen of faalangst examen na uw autorijlessen in Rotterdam

De meeste mensen doen een gewoon praktijkexamen maar er is ook de mogelijkheid een zogeheten faalangst examen te doen. Heeft u last van meer dan normale spanning dan is dit wellicht iets voor u.

Inschrijven