Taxi

Taxichauffeur worden

Wie als taxichauffeur wil gaan werken zal naast een rijbewijs B een chauffeurspas moeten hebben. Een chauffeurspas kan worden aangevraagd als onder andere het taxidiploma in het bezit is. Voor informatie hierover kunt u lezen onder Rijbewijs halen - Taxi.

Taxi ondernemer worden

Wilt u taxi ondernemer worden dan zult u in het bezit moeten zijn van het getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemers Beroepspersonenvervoer met taxi’s. Dit wordt de zogenaamde “eis van vakbekwaamheid” genoemd. U heeft het getuigschrift nodig om een vestigingsvergunning aan te vragen bij de Kiwa. Om in het bezit te komen van het getuigschrift moet u in vijf vakken examen afleggen bij het CCV examenhuis.

  • Bedrijfsmanagement
  • Calculatie
  • Financieel Management
  • Personeelsmanagement
  • Wegvervoer Taxi

Vrijstellingen van examens voor het getuigschrift

Bent u al in het bezit van een getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemer Beroepsgoederenvervoer en u wilt uw bedrijf uitbreiden met taxivervoer? Dan hoeft u alleen examen te doen in de beroepsspecifieke modules van de branche die u erbij wilt gaan doen:

  • Wegvervoer Taxi

Bent u in het bezit van het getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemers Beroepspersonenvervoer met autobussen dan kunt u direct starten als ondernemer in de taxibranche.

U kunt ook een vrijstelling voor een module krijgen, als u in het bezit bent van andere diploma’s en bijbehorende cijferlijsten. Let op: Alleen afgeronde studies kunnen in aanmerking komen voor vrijstelling.
Om te weten of u in aanmerking komt voor een vrijstelling zult u een gewaarmerkte kopie van het diploma moeten opsturen naar het examenbureau. Na voldoen van de kosten krijgt u te horen of er sprake is van een vrijstelling.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen.