Rijinstructeurs opleiding cat. B (Autorijbewijs)

Nu voor € 4.338,84

€ 5.250,- inclusief btw.

Om mee te mogen doen aan het examen moet u aan twee eisen voldoen. Dit geldt al op het moment dat u zich voor het eerst inschrijft.

1. Schooldiploma/geschiktheidstest

U moet een schooldiploma hebben op minimaal het niveau MAVO, VMBO, LBO of VBO. Een vergelijkbaar buitenlands diploma is toegestaan. Een deskundige instantie moet het wel eerst beoordelen.
Als u niet het juiste diploma hebt, kunt u bij IBKI een Geschiktheidstest doen.
Bij een voldoende voor de Geschiktheidstest mag u zich inschrijven voor het examen certificaat B.

2. Rijbewijs B

Op het moment dat u zich inschrijft, moet u minimaal 18 jaar zijn en een geldig rijbewijs B hebben.

Het Rijinstructeurs-examen B bestaat uit vijf examenonderdelen verdeeld in drie fases.

U mag de volgorde zelf kiezen. U hoeft dus niet fase 1 vóór fase 2 te doen. Het stagedeel in Fase 3 kunt u pas doen als u Fase 1 en 2 met goed gevolg hebt afgerond.

Fase 1: Competente verkeersdeelname

(1) Examenonderdeel 1.a Theorietoets Theorie van de rijtaak: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Duur: maximaal 90 minuten.

(2) Examenonderdeel 1.b Praktijkrit eigen rijvaardigheid: u rijdt in een personenauto zelfstandig een route. Duur: 75 minuten (60 minuten rijden).

Fase 2: Didactische voorwaarden

(3) Examenonderdeel 2.a Theorietoets Lesvoorbereiding: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Duur: maximaal 90 minuten.

(4) Examenonderdeel 2.b Theorietoets Lesuitvoering en beoordelen: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Duur: maximaal 90 minuten.

Fase 3: Stage en stagebeoordeling

Bij een voldoende voor de volledige fase 1 en 2 krijgt u een WRM-STAGEPAS met een geldigheid van 12 maanden. Met uw stagepas loopt u stage bij Verkeersschool Koos van der Bilt. Na een afgeronde stage volgt:

(5) Examenonderdeel 3.a Stagebeoordeling: het geven van een autorijles. Duur: minimaal 50 minuten, maximaal 80 minuten.

In verband met het 50-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat.

Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Tijdens de middagpauze van iedere cursus wordt de deelnemer een lunch aangeboden. Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 25 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Ik Koos van der Bilt. U ook?

Het Team van Verkeersschool Koos van der Bilt

Informatieaanvraag/inschrijven Rijinstructeurs opleiding cat. B (Autorijbewijs)

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Bedrijfsgegevens

Contactgegevens

Cursusgegevens