Terug naar nieuws

Brief van onze directeur (25 april 2020)

Zaterdag 25 april 2020

Beste opdrachtgever en cursist,

Het is inmiddels al zes weken geleden dat in Nederland vergaande maatregelen werden ingevoerd om het coronavirus onder controle te krijgen. Ook het volgen van opleidingen is sinds dat moment anders dan normaal. Ik wil u bedanken voor uw vertrouwen, steun en aanpassingsvermogen en voor de waardering die velen uitspraken voor al mijn collega’s.

Geslaagd resultaat
Verkeersschool Koos van der Bilt is al 55 jaar een betrouwbare partner voor al uw verkeersgerelateerde opleidingen. We willen een geslaagd resultaat bereiken- oftewel opleidingen die bijdragen aan de verkeersveiligheid, het milieubewustzijn en die snel en comfortabel zijn - voor iedereen bereikbaar maken. Jezelf thuis op afstand opleiden helpt de zorg te ontlasten, terwijl je rekening houdt met het milieu, en dat is op dit moment extra belangrijk. In de afgelopen weken zagen we flinke verschuivingen: meer digitale opleidingen zoals theorielessen die de vitale sector ondersteunen en de veiligheid vergroten maar ook meer opleidingen die de werkgelegenheid ondersteunen, zoals bijscholingen voor rijinstructeurs, ADR en VCA opleidingen. Met de aankomende drukte voor de deur van het CBR, komen er weer volop aanmeldingen van rijinstructeurs uit het hele land die zich vanuit huis bijscholen, ter voorbereiding om de bestuurders op Nederlandse bodem veilig op te leiden in de praktijk. Met dank aan het exameninstituut voor rijinstructeurs, het ibki, waar we al jarenlang mee samenwerken. Ook in deze tijd bewegen wij met u als klant mee in wat u van ons vraagt. Zoals we dat al jaren doen.

Meer digitaal
Er is een sterk groeiende vraag naar digitale alternatieven bij het opleiden. Dat zagen we terug in het omzetten van lopende opleidingen en examens in digitale alternatieven op afstand, de aanvragen voor diverse digitale onderwijsmogelijkheden en het aantal klanten dat voor het eerst zijn mee gaan doen aan de interactieve online lessen en examens. Om aan deze vraag te voldoen, voorzien wij dit jaar nog zoveel mogelijk opleidingen van online modules en gaan wij naast de huidige lopende medische keuringen bij ons op locatie vanaf 21 mei 2020 binnen alle voorschriften ook de VCA examens verzorgen. Door uitbreiding en aanpassing naar de 1,5m maatschappij van onze locatie, zal een nieuwe heftruckhal, goed voor het behalen van heftruck- en reachtruck examens, twee maanden eerder opengaan, net na de zomer.

Voor iedereen
De huidige situatie brengt forse uitdagingen mee voor iedereen en zeker ook voor kwetsbare mensen in onze maatschappij. Ik heb veel waardering voor het belangrijke werk van de vitale sector, maar ook de beroepsscholen (de ROC’s: Albeda, Zadkine, Mondriaan en de Hogeschool Rotterdam) en de welzijnsorganisaties (o.a. Humanitas en Dock). Wij leveren nu graag een extra bijdrage door studenten in overleg met de scholen te ondersteunen middels digitale begeleidingen en mee te dragen aan de initiatieven die welzijnsorganisaties in deze tijd organiseren, zoals het verpakken en leveren van levensmiddelen en het bellen met eenzame ouderen. Daarnaast dragen wij bij door gratis onze opleidingen, onze locatie en middelen te bieden.

Samen houden we vol
Het is een bijzondere periode die naar verwachting nog wel even gaat duren. Ook nu zullen wij niet stilzitten en zetten we ons in om opleidingen nog beter en makkelijker voor u te maken. Nogmaals hartelijk dank voor uw aanpassingsvermogen. Op deze manier is het mogelijk om u prettig en veilig op te leiden, en voor mijn collega’s om hun werk veilig te kunnen doen. En dat heeft onze absolute prioriteit.

Hartelijk dank voor uw keuze voor Verkeersschool Koos van der Bilt. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Ik wens u een geslaagd resultaat!

Jacco van der Bilt
Directeur