Terug naar nieuws

Brief van onze directie (n.a.v. Persconferentie 25 januari 2022)

Woensdag 26 januari 2022

Beste opdrachtgever en cursist,

Met dubbele gevoelens enerzijds voor de gezondheid van ons land en anderzijds ons hart voor onze branche schrijven wij u over de ontwikkelingen en hoe we daarmee omgaan.

Het is een uitzonderlijke periode, waarin maatregelen elkaar snel opvolgen en het dagelijks leven flink is veranderd. De situatie heeft ook veel impact op onze leerlingen, de exameninstanties het CBR en het ibki, onze medewerkers en onze organisatie. Wij doen er alles aan om te zorgen dat u prettig en veilig uw opleidingen kunt volgen en geslaagd kunt afronden, zo normaal mogelijk. Al zijn we er ons van bewust dat sommige lessen en examens, zowel klassikaal als één op één in een lesvoertuig, niet altijd doorgang hebben gevonden in de afgelopen weken. Wij vertrouwen op uw begrip.

Wij willen u graag bedanken voor alle tips en adviezen die we als organisatie en wij ook persoonlijk per post, e-mail en via social media hebben ontvangen. We kunnen niet overal op reageren, maar stellen uw betrokkenheid zeer op prijs. Alle ideeën worden besproken en waar mogelijk ook uitgevoerd. We beoordelen elk idee op twee punten: (1) draagt het bij aan veilig werken voor onze medewerkers en (2) zorgt het ervoor dat iedereen prettig en veilig een opleiding kan volgen en afronden bij ons. Ik zou u willen vragen vooral met ons mee te blijven denken!

Voor onze medewerkers en leerlingen hebben wij de afgelopen periode veel extra beschermingsmaatregelen genomen. Met meer dan 3000 leerlingen en meer dan 75 medewerkers zijn dit vaak grote aanpassingen. Wij willen graag een groot compliment maken aan onze medewerkers en de exameninstanties het CBR en het ibki. Zij hebben bijvoorbeeld geregeld dat alle leerlingen en opdrachtgevers tijdig waren voorzien van voorlichting en zowel op de (examen)locaties als in de lesvoertuigen de aandacht bleef voor de maatregelen. Het grootste compliment willen wij echter aan u maken, want door het samen naleven van alle richtlijnen, maken we het volgen van opleidingen voor iedereen veilig.

Het is goed om te weten dat alle veranderingen vaak om maatwerk vragen, afhankelijk van hoe groot de vraag is, de drukte en wanneer en hoe vaak er opleidingen en examens afgelegd moeten worden. Om u een beeld te geven: voor particuliere examens is dit ongeveer vier keer per dag, voor beroepsopleidingen soms wel vijftien keer. Het kan daarom zo zijn dat wij in sommige uren minder bereikbaar zijn geweest dan u van ons gewend bent om op een succesvolle manier essentiële beroepsopleidingen af te ronden. In de meeste gevallen vragen wij u om uw opleiding zo snel mogelijk af te ronden, in bepaalde gevallen gebruiken we de tijd hiervoor, bijvoorbeeld omdat u voor wat betreft de einddatum van uw chauffeurs- of rijinstructeursbevoegdheid nog de tijd heeft. Soms is het nodig om het aantal opleidingen te doseren, waarbij het mogelijk is dat u wordt gevraagd even te wachten. Kortom, we doen er alles aan om veilig opleiden mogelijk te maken.

Veel van uw suggesties hebben te maken met het ondersteunen van speciale groepen leerlingen bij het volgen van opleidingen. Direct bij aanvang van de pandemie hebben we speciaal het online volgen van theorielessen met name voor beroepschauffeurs Code 95 en rijinstructeursbijscholingen gecreëerd. Juist op een van die zeldzame, rustige momenten in onze branche, namelijk tijdens de lockdown en beperkende maatregelen. Dat is voor sommigen een grote omschakeling– ook dat liet u ons weten – maar we krijgen enorm veel positieve reacties. Rijinstructeurs en beroepschauffeurs waar de bevoegdheid bijna van verliep hebben zo de garantie gekregen dat zij rustig en veilig hun werk konden voortzetten.

Ook ziet u continu een gezamenlijke maatschappelijk actie, waarbij u bij het afnemen van onze diensten onze Vision Zero ondersteunt: Nul Verkeersslachtoffers, Nul Emissie en Nul Uitsluiting. Zo verzorgen wij bijvoorbeeld gratis lessen aan basisschoolkinderen (dode hoek), 17-plussers verbonden aan het project van het Erasmus MC - Generation R (personenauto), senioren 75+ (opfrislessen en medische keuringen) en medewerkers van de Voedselbank (schadepreventie) en is ons wagenpark in het kader van Nul CO2 uitstoot ECOSTARS gecertificeerd. Voor scholieren van met name de structuurklassen van het Albeda en Zadkine niveau 2 die anders niet tijdig een diploma konden behalen, hebben wij extra stageplekken en begeleiders beschikbaar gesteld om achterstanden te voorkomen en ze klaar te stomen voor de maatschappij. Zij doen naast het verwerven van werkervaring bovendien een steentje bijdragen aan het succesvol afronden van de opleidingen van onze leerlingen.

Daarnaast bieden wij ook voor medewerkers van alle zorginstellingen in Nederland een oplossing: zij krijgen bij ons voorrang mocht er een wachtlijst zijn, zodat zij met de enorme werkdruk die ze nu hebben, gewoon zelf opleidingen kunnen volgen op een voor hen geschikt moment.

Op koosvanderbilt.nl vindt u alle actuele informatie over onze Vision Zero die zal bijdragen deze uitzonderlijke tijd goed met elkaar door te komen. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat gezond en veilig opleidingen volgen heel normaal is en blijft. Voor u, voor onze medewerkers en met name voor onze branche die wij lief hebben.

Wij eindigen deze brief graag net als de vorige: zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Gezondheid,

Jacco en Rajshree van der Bilt
Directie