Terug naar koosdeals

ADR Basis nu €450,-

Informeer naar de mogelijkheden

Data:

  • elke maand

Wat is het doel van de training?

Deelnemers leren de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer gevaarlijke stoffen over de weg en van het ADR/VLG en zijn in staat deze toe te passen. Na het behalen van het ADR-certificaat Basis wordt voldaan aan de vakbekwaamheidseis om gevaarlijke stoffen over de weg te mogen vervoeren.

Inhoud:

Theorie

A. Algemene voorschriften bij het vervoer van gevaarlijke stoffen
B. Belangrijkste soorten van gevaar
C. Informatie over milieubescherming door de controle op de overbrenging van afvalstoffen
D. Preventieve en veiligheidsmaatregelen passend bij de verschillende soorten van gevaar
E. Wat te doen na een ongeval (eerste hulp, verkeersveiligheid, basiskennis over het gebruik van beschermende uitrusting, enz.)
F. Kenmerking, etikettering en oranje borden
G. Wat een bestuurder tijdens het vervoer van gevaarlijke goederen wel en niet moet doen
H. Doel en werking van de technische uitrusting van voertuigen
I. Samenladingsverboden in eenzelfde voertuig of container
J. Te nemen voorzorgsmaatregelen tijdens het laden en lossen van gevaarlijke goederen
K. Algemene informatie inzake de wettelijke aansprakelijkheid
L. Informatie over multimodaal vervoer
M. Behandeling en stuwage van colli
N. Instructies aangaande het gedrag in tunnels (ongevalpreventie en veiligheid, handelingen in het geval van brand of andere noodgevallen, enz.)
O. Bewustzijn voor de beveiliging
P. Verpakkingen

Certificaat

Na afloop wordt een examen afgenomen. Het examen mag pas worden gedaan als alle lessen gevolgd zijn. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het ADR-certificaat Basis uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Nascholing CODE 95

De opleiding ADR Certificaat Basis telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 14 theorie-uren

Duur

4 dagdelen

Kostentoelichting

Prijs is exclusief nascholingstoeslag en incl. het examen.

Meer informatie

Het ADR certificaat kan aangevuld worden met Basis + Tank, Klasse 1 en Klasse 7 in de nascholing voor in totaal 28 uur. Deze cursus is tevens geschikt als Herhaling.

Voor meer informatie over onze ADR opleidingen en de modulaire examens kunt u kijken op de informatiepagina op onze website door te klikken op deze link of u kunt ons bellen op 010 - 23 83 444. natuurlijk bent u tijdens onze openingsuren ook welkom aan onze receptie voor meer informatie.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Tijdens de middagpauze van iedere cursus wordt de deelnemer een lunch aangeboden. Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 25 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Informatie aanvragen over ADR Basis nu €450,-