Terug naar NASCHOLING CODE 95 THEORIE

Vervoer van personen met een handicap voor de BUS (U46-1)

Cursussen en prijzen

Informeer naar de mogelijkheden

Vervoer van personen met een handicap voor de BUS (U46-1)

Doelen:
1. De regelgeving betreffende het personenvervoer kennen
2. Door zijn gedrag bijdragen aan het imago van de onderneming.

Inhoud
• Bewustmaking van fysieke, zintuiglijke (auditieve en visuele), en verborgen handicaps en leermoeilijkheden, alsmede het adequaat reageren daarop, inclusief de wijze waarop de mogelijkheden van personen met beperkte mobiliteit, oriëntatie of communicatievaardigheden kunnen worden ingeschat;
• Belemmeringen voor personen met een handicap en personen met beperkte mobiliteit, met inbegrip van attitudeproblemen, omgevings-/fysieke obstakels en organisatorische belemmeringen;
• Erkende hulphonden; met inbegrip van de rol en de behoeften van de hulphond;
• Optreden in onverwachte situaties;
• Sociale vaardigheden en technieken om te communiceren met doven en slechthorenden, personen met een visuele handicap, mensen met een spraakprobleem en mensen met leermoeilijkheden;
• Zorgvuldige omgang met rolstoelen en andere mobiliteitshulpmiddelen, omschade te vermijden (voor personeel dat in voorkomend geval verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling).

Indien gewenst kan de inhoud van de opleiding aangepast worden aan de wensen van de opdrachtgever.

Examen
Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers krijgen een getuigschrift als bewijs van deelname.

Nascholing
De cursus Fysieke Belasting telt mee voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en vertegenwoordigt een waarde van 7 theorie-uren.

Duur
2 dagdelen

Kostentoelichting
Prijs is exclusief nascholingstoeslag

In verband met het 50-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Tijdens de middagpauze van iedere cursus wordt de deelnemer een lunch aangeboden. Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 15 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Ik Koos van der Bilt. U ook?

Het Team van Verkeersschool Koos van der Bilt

Informatie aanvragen over vervoer van personen met een handicap voor de BUS (U46-1)