Goederenvervoer

*Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg*.

Voordat u aan de slag kunt als transportondernemer, moet u voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Eén van deze eisen is de eis van vakbekwaamheid. Vakbekwaamheid kunt u aantonen met het getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. U heeft dit getuigschrift nodig om een Eurovergunning aan te vragen bij de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Om in het bezit te komen van het getuigschrift moet u binnen een periode van vijf jaar, zes examens te behalen.

Een transportondernemer in opleiding moet slagen voor de volgende zes examens:

- Bedrijfsmanagement (4 dagdelen) Cursusprijs: € 300,- Examen: € 158,60 (SOOB subsidie: € 200,00)
- Calculatie (8 dagdelen) Cursusprijs: € 450,- Examen: € 126,35 (SOOB subsidie: € 200,00)
- Financieel Management (8 dagdelen) Cursusprijs: € 450,- Examen: € 126,35 (SOOB subsidie: € 200,00)
- Personeelsmanagement (4 dagdelen) Cursusprijs: € 300,- Examen: € 158,60 (SOOB subsidie: € 200,00)
- Wegvervoer Goederen deel 1 (8 dagdelen) Cursusprijs: € 450,- Examen: € 175,80 (SOOB subsidie: € 200,00)
- Wegvervoer Goederen deel 2 (4 dagdelen) Cursusprijs: € 300,- Examen: € 158,60 (SOOB subsidie: € 200,00)

*Genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw
voor subsidiemogelijkheden klik hier

De docenten die de opleiding verzorgen en vormgeven zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen en hebben minimaal 15 jaar ervaring met het geven van onderwijs, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische situaties die het ondernemerschap met zich meebrengt. De hoofddocent is jurist (meester in de rechten) en heeft de universitaire minor ‘Ondernemerschap, innovatie en de effectieve toepassing van het recht’ behaald aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Centraal staat in de opleiding hoe een onderneming winst kan maximaliseren en de contuiniteit van de onderneming kan waarborgen. Deelnemers leren naast het opdoen van het maken van juiste keuzes met betrekking tot de hoeveelheid inzet van mensen en productiemiddelen ook het inzicht hoe opbrengsten en kosten te verbeteren, met als gevolg in de toekomst tot een gezonde financiele huishouding te komen en winstmogelijkheden te analyseren.

Bent u al in het bezit van een getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemer Personenvervoer taxi of autobussen en u wilt uw bedrijf uitbreiden met Beroepsgoederenvervoer? Dan hoeft u alleen de examens Wegvervoer goederen Nationaal en Internationaal Goederen te doen.

ACTIES EN KORTINGEN

In verband met het 50-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Tijdens de middagpauze van iedere cursus wordt de deelnemer een lunch aangeboden. Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben minimaal 25 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Ik Koos van der Bilt. U ook?

Het Team van Verkeersschool Koos van der Bilt

Contact