Contact WhatsApp
Login
Van der Bilt onderweg naar 0 sinds 1965 9,7/10
WhatsApp

Vrachtauto (C1)

 • Compleet aanbod

  Een uitgebreid aanbod aan vrachtauto (spoed)opleidingen.

 • Kwaliteit

  Hoog slagingspercentage + ISO 9001:2015 en Ecostars
  gecertificeerd.

 • Betrouwbaar

  Meer dan 50 jaar een begrip in regio Rijnmond.

 • Flexibele lestijden
 • Meerdere opleidingsmogelijkheden

Cursusaanbod rijbewijs C1

 • Alles
Starters pakket compleet (vrachtauto C1 theorie en praktijk) zonder code 95
€ 3.516,16 excl. btw
 • 29 uur praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • RVM1-C
 • Inclusief lesmateriaal en theorie-examen
Gevorderden pakket compleet (vrachtauto C1 theorie en praktijk) zonder code 95
€ 3.192,16 excl. btw
 • 25 uur praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • RVM1-C
 • Inclusief lesmateriaal en theorie-examen
Examen klaar pakket compleet (vrachtauto C1 theorie + praktijk) zonder code 95
€ 2.382,16 excl. btw
 • 15 uur praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • RVM1-C
 • Inclusief lesmateriaal en theorie-examen
Met Code 95
Starters pakket compleet (vrachtauto C1 theorie en praktijk) met code 95
€ 4.609,52 excl. btw
 • 29 uur praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • RVM1-C
 • VM2-C
 • VM3-C
 • Inclusief lesmateriaal en theorie-examen
Met Code 95
Gevorderden pakket compleet (vrachtauto C1 theorie en praktijk) met code 95
€ 4.286,15 excl. btw
 • 25 uur praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • RVM1-C
 • VM2-C
 • VM3-C
 • Inclusief lesmateriaal en theorie-examen
Met Code 95
Examen klaar pakket compleet (vrachtauto C1 theorie + praktijk) met code 95
€ 3.536,76 excl. btw
 • 15 uur praktijklessen
 • Praktijkexamen
 • RVM1-C
 • VM2-C
 • VM3-C
 • Inclusief lesmateriaal en theorie-examen

Je groot rijbewijs halen bij van der Bilt opleidingen en transport.

Met een Vrachtauto rijbewijs C1 mag u een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) tussen de 3500 kg en 7500 kg bedraagt. Als u een camper wilt besturen met een gewicht tussen de 3500 kg en 7500 kg, moet u ook het rijbewijs C1 halen.

Let op! Met een Vrachtauto rijbewijs C1 mag u géén beroepsmatig vervoer verrichten. Daarvoor moet u een Vrachtauto rijbewijs C1 met code 95 halen.

Met een rijbewijs C1 mag de bestuurder een motorrijtuig besturen van meer dan 3500 kg en minder dan 7500 kg en voor maximaal 8 personen (de bestuurder niet meegerekend). Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van maximaal 750 kg achter het voertuig voorttrekken. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een C1E-rijbewijs nodig.

Alle C-rijbewijzen zijn sinds 19 januari 2013 nog maar 5 jaar geldig (was 10 jaar). Het CBR kan op grond van medische redenen of leeftijd besluiten een rijbewijs met kortere geldigheid af te geven.
Houders van rijbewijzen van categorieën C, C1, CE en C1E moeten bij iedere verlenging van hun rijbewijs een medische keuring ondergaan.

Minimum leeftijd
Voor het aanvragen van het C1 rijbewijs zonder code 95 moet u minimaal 21 jaar zijn. U moet minimaal 18 jaar zijn om het C1-rijbewijs met code 95 aan te vragen.

Daarnaast dient u in het bezit te zijn van:

"In een paar dagen heb ik bij Van der Bilt mijn camper (C1) rijbewijs gehaald"

Rajshree -

Theorie vrachtwagenrijbewijs (C1)

Per 1 juli 2022 zijn de nieuwe theorie-examens voor de vrachtautorijbewijzen C1 (met code 95) en C (met code 95) ingevoerd. De nieuwe examens zijn inhoudelijk meer gericht op wat u uiteindelijk met het rijbewijs wil doen. Ook zijn de examens inhoudelijk volledig herzien en sluiten ze beter aan bij de dagelijkse (beroeps)praktijk.

Rijbewijstraject C1 (kennis) C (kennis) C1 met code 95
(inzicht en toepassing)
C met code 95
(inzicht en toepassing)
Theorie-examen RVM1-C1 RVM1-C RVM1-C1 RVM1-C
Theorie-examen     VM2-C VM2-C
Theorie-examen     VM3-C VM3-C
Praktijktoets     Praktische toets C/C1 (VPTC) Praktische toets C/C1 (VPTC)
Praktijktoets     Toets besloten terrein (VPBC1) Toets besloten terrein (VPBC)
Praktijkexamen C1 C C1 C
Praktijkexamen C1E CE C1E CE

Voorbeelden

 • Als u het rijbewijs C alleen privé wilt gebruiken, doet u het theorie-examen RVM1-C en het praktijkexamen C.
 • Als u het rijbewijs C1 privé wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor het besturen van een camper, doet u het theorie-examen RVM1-C1 en het praktijkexamen C1.
 • Als u het rijbewijs C voor uw werk wilt gebruiken, bijvoorbeeld als beroepschauffeur, heeft u code 95 nodig. Dan doet u de theorie-examens RVM1-C, VM2-C en VM3-C, de praktische toetsen en het praktijkexamen.

In de nieuwe examenstructuur moet u het examen RVM1-C1 of RVM1-C als eerste behalen. Daarna kunt u pas de theorie-examens voor de vakbekwaamheid (VM2-C of VM3-C) reserveren. De volgorde waarin u de theorie-examens voor de vakbekwaamheid doet, maakt niet uit. De kennis uit de eerste module heeft u nodig als basis voor de theorie-examens voor de vakbekwaamheid.

Als u het examen RVM1-C1 of RVM1-C hebt behaald, kunt u direct het praktijkexamen doen. Het behalen van het examen RVM1-C1 of RVM1-C is niet verplicht voor deelname aan de praktijktoetsen

bekijk welke theorie-examens u moet doen

Uw groot rijbewijs halen bij Verkeersschool Koos van der Bilt

Vandaag is een goed moment om uw “rijbewijs C te halen” want kent u deze slogan nog?

ZONDER TRANSPORT STAAT ALLES STIL..

Deze uitdrukking is al weer enige jaren oud. Toch is deze niet achterhaald en zal dat ook nooit worden. In de transportsector veranderen wel een aantal zaken. Bedrijven groeien mee met de tijd en dat vraagt om opleidingen en trainingen. De rijlessen voor de vrachtwagen vragen steeds meer van de aankomend chauffeur én van de opleider. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring zijn wij dan ook de aangewezen partner om uw groot rijbewijs bij te halen.

Een goede opleiding om uw rijbewijs C1 te halen

Door te kiezen voor ons als opleider kiest u niet alleen voor een goede opleiding maar ook voor een beter milieu. Tijdens de “rijlessen in de vrachtwagen” rijdt u uitsluitend in een vrachtauto die voldoet aan de meest recente milieueisen. Daarnaast is de Richtlijn Vakbekwaamheid voor de chauffeurs welke in 2008 in is gegaan is volledig geïntegreerd in onze opleidingen.

Als toonaangevende opleider op het gebied van transport en logistiek volgen wij de ontwikkelingen op de voet en passen onze producten en werkwijzen hierop aan. Op deze manieren kunnen wij u een scala aan opleidingen en trainingen aanbieden welke opleiden voor erkende diploma’s en certificaten. Bij ons uw groot rijbewijs halen is dan ook een vertrouwde zaak.

Eerst uw groot rijbewijs halen en dan uw aanhanger rijbewijs halen

Als u het “aanhanger rijbewijs wil halen” (E achter C1), omdat u met een combinatie van trekker met oplegger of motorwagen met aanhangwagen wilt gaan rijden, moet u minimaal in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C1. Bij ons is het dan ook geen enkel probleem om eerst uw rijbewijs C1 te halen en daarna meteen door te gaan met de rijlessen in de vrachtwagen met aanhanger om uw aanhanger rijbewijs te halen.

Nascholing: vakbekwaamheid behalen en behouden

Wie zijn rijbewijs C1 heeft behaald met de zogeheten Vakbekwaamheidscode 95, krijgt deze code 95 voor vijf jaren. Om het rijbewijs met deze code 95 geldig te houden, moet u voor het verstrijken van deze vijf jaren 35 uur nascholing volgen. Deze 35 uur wordt doorgaans verdeeld in vijf dagen van zeven uur.

Wie in het bezit is van een rijbewijs C1 welke is afgegeven voor 10 september 2009 kan de code 95 alleen behalen door nascholing te volgen. Alleen voor deze categorie mensen is er een periode van zeven jaren uitgetrokken om ze de gelegenheid te geven de verplichte 35 uur te volgen. Deze termijn loopt af op 10 september 2016. Gezien er ca. 200.000 beroepschauffeurs zijn die aan deze verplichting moeten voldoen is er besloten om deze categorie een iets ruimere periode te geven en daardoor de drukte in de opleidingswereld te spreiden.

Het verdient dus aanbeveling om niet tot het laatste te wachten. Vanuit de overheid is er al duidelijk aangegeven dat er geen wijziging in de datum komt. Wie niet (tijdig) in het bezit is van de verplichte code 95 mag niet meer rijden. Als erkend opleidingsinstituut informeren wij u graag over de nascholing na het halen van uw rijbewijs C1.

Ook voor nascholing ben je aan het juiste adres bij van der Bilt.

Wie zijn rijbewijs C1 heeft behaald met de zogeheten Vakbekwaamheidscode 95, krijgt deze code 95 voor vijf jaren. Om het rijbewijs met deze code 95 geldig te houden, moet u voor het verstrijken van deze vijf jaren 35 uur nascholing volgen. Deze 35 uur wordt doorgaans verdeeld in vijf dagen van zeven uur.

De Code 95 is vijf jaar geldig. Om de Code te verlengen volgt u 35 uur nascholing, waarvan ten minste één praktijktraining. Als u dit niet doet kunt u de Code 95 niet verlengen en mag u niet meer beroepsmatig rijden. Begin op tijd met het volgen van nascholing, dit kan vanaf vijf jaar voor de einddatum van de Code 95.

Veel gestelde vragen

Voor een beginnende bestuurder adviseren we 29 lesuren. Aangezien niet iedereen gelijk is adviseren we een proefles in te plannen zodat we een gedegen en op maat gemaakt advies kunnen geven.

Dit verschilt per opleiding en het niveau waarmee je binnen stapt bij ons. Om een goede inschatting te maken kan je een proefles boeken. Je kunt ook kijken naar de verschillende pakketten bij ons en hier mee aan de slag gaan.

Met een Vrachtauto rijbewijs C1 met code 95 mag u een motorrijtuig besturen waarvan de toegestane maximummassa (zie deel 1A voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I) tussen de 3500 kg en 7500 kg bedraagt. Met een Vrachtauto rijbewijs C1 met code 95 mag u beroepsmatig vervoer verrichten.

Voordat u uw praktijkexamen kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

U bent beroepschauffeur en u heeft de code 95 op uw rijbewijs staan. Om beroepsmatig te mogen blijven rijden moet u iedere vijf jaar de code 95 verlengen. Hiervoor volgt u 35 uur nascholing. Van de 35 uur nascholing moet minimaal 7 uur een praktijktraining zijn. Vijf jaar voor het verlopen van uw code 95 kunt u beginnen met het volgen van nascholingscursussen.

Toon meer vragen

Klanten beoordelen ons met een 9,7
Bron: Klantenvertellen.nl

 • Compleet aanbod

  Een uitgebreid aanbod aan beroepsopleidingen.

 • Kwaliteit

  ISO 9001:2015 en Ecostars gecertificeerd.

 • Betrouwbaar

  Sinds 1965 een begrip in regio Rijnmond.

 • Flexibel

  Wij denken met je mee.

 • Transparant

  Afspraak is afspraak. Geen verborgen kosten.

 • MVO

  Maatschappelijk verantwoord, SROI.

Code 95 nodig voor je vrachtautorijbewijs?