Terug naar rijopleidingen

Bus (D1/D)

Cursussen en prijzen

Informeer naar de mogelijkheden

Waarom je bus rijbewijs halen bij Koos van der Bilt?

  • Bus rijbewijs halen met spoed
  • Hoog slagingspercentage
  • Een rijschool met meer dan 50 jaar ervaring
  • Flexibele lestijden
  • Meerdere opleidingsmogelijkheden

Uw bus rijbewijs halen bij Verkeersschool Koos van der Bilt

U hebt een rijbewijs D nodig als u een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de bestuurder. Als u met dit motorvoertuig een aanhangwagen wilt trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan is het rijbewijs E bij D wettelijk verplicht.

Waarom kiezen voor Verkeersschool Koos van der Bilt BV

Door te kiezen voor ons als opleider kiest u voor een opleiding die volledig gericht is op de autobus. Wij als toonaangevende opleider op het gebied van personenvervoer volgen de ontwikkelingen op de voet en passen onze producten en werkwijzen hierop aan. Op deze manier bieden wij u een kwalitatief uitstekende opleiding. De Richtlijn Vakbekwaamheid voor de chauffeurs welke in 2008 in is gegaan is volledig geintegreerd in onze opleidingen.

Eerst rijbewijs D daarna E achter D

Eerst dient u het rijbewijs voor de autobus (D) te behalen c.q. in het bezit te hebben, daarna eventueel het rijbewijs voor de aanhangwagen achter de autobus (E achter D).

Vakbekwaamheid behalen en behouden

Wie zijn rijbewijs D heeft behaald met de zogeheten Vakbekwaamheidscode 95, krijgt deze code 95 voor vijf jaren. Om het rijbewijs met deze code 95 geldig te houden, moet voor het verstrijken van deze vijf jaren 35 uur nascholing volgen. Deze 35 uur wordt doorgaans verdeeld in vijf dagen van zeven uur.

Nascholing

Wie in het bezit is van een rijbewijs D welke is afgegeven voor 10 september 2008 kan de code 95 alleen behalen door nascholing te volgen. Alleen voor deze categorie mensen is er een periode van zeven jaren uitgetrokken om ze de gelegenheid te geven de verplichte 35 uur te volgen. Deze termijn loopt af op 10 september 2015. Gezien er ca. 200.000 beroepschauffeurs zijn die aan deze verplichting moeten voldoen is er besloten om deze categorie een iets ruimere periode te geven en daardoor de drukte in de opleidingswereld te spreiden.
Het verdient dus aanbeveling om niet tot het laatste te wachten. Vanuit de overheid is er al duidelijk aangegeven dat er geen wijziging in de datum komt. Wie niet (tijdig) in het bezit is van de verplichte code 95 mag niet meer rijden.
Vanzelfsprekend geldt voor chauffeurs die het rijbewijs D hebben behaald vanaf 10 september 2008 de periode van vijf jaar.

Wat bieden wij aan opleidingen

U kunt klikken op “Cursussen en prijzen” bovenaan voor meer informatie over het desbetreffende onderdeel.

Informatie aanvragen over bus (D1/D)