Starters Pakket (Fiets)

Nu voor € 180,-

€ 148,76 exclusief btw

Om als volwassene te beginnen met fietsen, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen, hier begint onze cursus dan ook mee. Vervolgens wordt er door de docent een advies afgegeven wat voor soort fiets er bij u past. Na deze introductie zal de docent de rijopleiding starten door u stap voor stap te leren fietsen.

Houding:
Een goede houding begint met een rechte rug en opgeheven hoofd. Het is tijdens het fietsen namelijk van belang dat je vooruit kijkt en bijvoorbeeld niet naar het stuur of naar de trappers. Om de controle te houden, is het belangrijk dat de voeten de grond kunnen raken, maar dat tijdens het fietsen het been op het onderste pedaal licht gebogen is en dus niet helemaal gestrekt.

Soort fiets:
Er moet uiteraard van de juiste maat fiets gebruik worden gemaakt en voor volwassenen is wielmaat 28 inch de gangbare maat. Als iemand een lengte heeft van 145 cm of minder, dan kan aangeraden worden om te leren fietsen op een fiets met wielmaat 26 inch. Voor het beginnen met leren fietsen als volwassene kunnen het zadel en het stuur op de juiste hoogte worden ingesteld. Op die manier kan de hiervoor beschreven ideale zithouding worden aangenomen.

De Rijopleiding:
Het is belangrijk om een veilige plek te vinden om te leren fietsen, de instructeur neemt u dus mee naar een locatie waar alle ruimte wordt geboden en waar de ondergrond vlak is, zoals asfalt. Op grind fietsen of op gras wordt namelijk niet aangeraden. Het is dan lastiger om het evenwicht te houden en bovendien wordt meer weerstand ondervonden tijdens het fietsen.

De volgende onderdelen worden als eerst behandeld:

• Rechte rug
• Hoofd omhoog
• Vooruit kijken
• Zadel op goede hoogte
• Stuur op goede hoogte
• Veilige locatie

Het opstappen en afstappen van de fiets is een belangrijk onderdeel van het leren fietsen als volwassene. Bij deelname aan het verkeer zal er namelijk regelmatig op en van de fiets moeten worden gestapt. Doordat je met de voet bij de grond kunt als het zadel goed is afgesteld, is het gemakkelijk om het opstappen en afstappen te oefenen.

Als dat enkele keren is geoefend, kan geprobeerd worden om de balans te bewaren. Het oefenen van het balanceren, laat je leren controle over de fiets te houden. Stap op de fiets en duw de fiets met de voeten voorzichtig vooruit. Zet de voeten niet op de pedalen, maar oefen tijdens het balanceren om de voeten een moment in de lucht te houden. Je hoeft niet bang te zijn om te vallen, want je kunt direct weer met je voeten bij de grond als je dreigt het evenwicht te verliezen.

Na dit geoefend te hebben op rechte stukken, kan er ook geoefend worden met het maken van ruime bochten. Overigens is het bij leren fietsen als volwassene en ook voor het fietsen in het algemeen dat sneller fietsen het gemakkelijker maakt om het evenwicht te bewaren. Bij onvoldoende snelheid wordt het lastig om het evenwicht te bewaren.

De volgende onderdelen worden tot slot behandeld:

• Oefenen met opstappen
• Oefenen met afstappen
• Afzetten met voeten
• Voeten van de grond
• Balanceren
• Rechte stukken vooruit
• Daarna bochten oefenen

Leren fietsen?

Neem gerust contact met ons op.

Bel 010 238 34 44WhatsAppOf stuur een mail

Informatie aanvragen over starters Pakket (Fiets)