Terug naar rijopleidingen

Lange Zware Voertuigen (LZV)

Cursussen en prijzen

Informeer naar de mogelijkheden

Waarom je LZV halen bij Koos van der Bilt?

  • LVZ rijbewijs halen met spoed
  • Hoog slagingspercentage
  • Een rijschool met meer dan 50 jaar ervaring
  • Flexibele lestijden
  • Meerdere opleidingsmogelijkheden

Dagopleiding LZV inclusief examen

De opleiding bestaat afhankelijk van de ervaring en vaardigheden uit een of meerdere dagen (7 uur). Het meest voorkomend is een dagopleiding welke op verzoek kan meetellen voor de verplichte nascholing Code 95 (7 uur). Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan de volgende examenonderwerpen:

• De voertuigdocumenten en de van toepassing zijnde wetgeving met betrekking tot de inrichtingseisen en de gebruikseisen alsmede de regelgeving met betrekking tot het gebruik maken van de weg (extra eisen);
• Controle voertuig, met aandacht voor de specifieke inrichtingseisen;
• Boordcomputer, registratie van de ritgegevens en de interpretatie daarvan, analyse of een rit voldoet aan de milieunormen met betrekking tot het nieuwe rijden (HNR);
• Vooruit rijden met hierbij specifieke aandacht voor de plaats op de weg, het naderen en oversteken van ruispunten met een LZV combinatie;
• Achteruit rijden in bijvoorbeeld een rechte lijn en/of een bocht achteruit/inrit insteken om te kunnen keren en/of het voertuig aan een laadperron zetten

Examenlocaties en het examen

Er zijn een vijftal oproeplocaties in Nederland. Wij gebruiken bij voorkeur de locatie Hank (Wegrestaurant Napoleon aan de A27 bij Hank).
De duur van het examen is 145 minuten. Hierin wordt het theorie- en praktijkdeel afgenomen. Na een geslaagd resultaat wordt er een certificaat uitgereikt. Dit heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. Voor het verlopen van het certificaat dient u schriftelijk een nieuwe aan te vragen. Laat u het verlopen dan dient u een nieuw examen te doen. U kunt binnen een jaar voor het verstrijken van de geldigheid al een nieuw certificaat aanvragen.

Eisen aan de chauffeur

Een chauffeur die in aanmerking wilt komen voor het certificaat LZV dient minimaal vijf jaar ervaring te hebben met het besturen van een CE voertuig en de drie jaar voorafgaand aan deelname aan het examen mag de rijbevoegdheid niet zijn ontzegd, ongeldig zijn verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.
Daarnaast dient men in het bezit te zijn van:
• een geldig Nederlands rijbewijs CE (afgegeven voor 10 september 2009 of met code 95), of
• een geldig EU rijbewijs CE

Examenlocaties en het examen

Er zijn een vijftall oproeplocaties in Nederland.
De duur van het examen is 145 minuten. Hierin wordt het theorie- en praktijkdeel afgenomen. Na een geslaagd resultaat wordt er een certificaat uitgereikt. Dit heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.
Voor het verlopen van het certificaat dient u schriftelijk een nieuwe aan te vragen. Laat u het verlopen dan dient u een nieuw examen te doen. U kunt binnen een jaar voor het verstrijken van de geldigheid al een nieuw certificaat aanvragen.

Informatie aanvragen over lange Zware Voertuigen (LZV)