Terug naar cursusaanbod

Gezondheidsverklaring

Nu voor € 39,30

€ 39,30 inclusief btw

Voor wie?
Het praktijkexamen is bedoeld voor mensen die zich door middel van onze opleiding hebben voorbereid op het praktijkexamen met als doel het rijbewijs E achter B te behalen.

Inhoud
U doet praktijkexamen bij het CBR. Wij verzorgen de les/examencombinatie en indien mogelijk uw vaste (begeleidende) instructeur.
Indien u het examen doet in aansluiting op een dagopleiding eindigt u met het laatste lesuur bij het CBR. Boekt u een examen in aansluiting op losse lessen dan adviseren wij u een uur vooraf aan het examen te nemen. Op deze wijze bent u ervan verzekerd dat alle instellingen (stoel en spiegels) tijdig en correct hebben kunnen plaatsvinden.

Toelatingseisen/voorwaarden
U dient in het bezit te zijn van een (geldig) Nederlands rijbewijs B.

*Opleidingsfrequentie
In aansluiting op uw opleiding en afhankelijk van de beschikbaarheid van een examenplaats van het CBR. Wij hebben het gehele jaar door nagenoeg dagelijks meerdere examens ingekocht voor deze categorie.

Examen
De duur van het examen bedraagt 55 minuten. Na de kennismaking met de examinator en de controle van de papieren krijgt u een aantal vragen over de voertuigcombinatie aan de hand van de autopapieren. vervolgens gaat u naar het voertuig toe en krijgt u een ogentest. Na een controle aan de hand van vragen gaat u de combinatie aankoppelen en rijden. Tijdens de examenrit (verkeersdeelneming) krijgt u een aantal bijzondere verrichtingen. Na afloop dient u de aanhangwagen af te koppelen. Daarna gaat u naar de tafel van de examinator en krijgt u de uitslag.

Na afloop bespreekt u deze uitslag op onze verkeersschool met uw instructeur.

Kosten toelichting
De examenkosten zijn opgebouwd uit de leges, de huur van de combinatie inclusief instructeur, de medische afhandeling bij het CBR en het verzorgen van uw aanvraag in het CBR reserveringssysteem door onze verkeersschool

Informatie aanvragen over gezondheidsverklaring