Terug naar cursusaanbod

Examen Klaar Pakket Compleet (Vrachtauto C1 Theorie en Praktijk)

Nu voor € 3.422,24

€ 4.140,91 inclusief btw

Het opleidingstraject cat. C1 is gebaseerd op de Nieuwe Regels voor het vrachtautorijbewijs die gelden sinds 19 september 2013.

Het opleidingstraject cat. C1 bestaat uit de volgende delen:

Het theoriegedeelte:

  • RV1 Light (Verkeer en Techniek) cursus inclusief lesmateriaal en theorie-examen
  • V2C (Theorie Administratie Goederenvervoer) inclusief lesmateriaal en theorie-examen
  • V3C (casus Administratie Goederenvervoer) inclusief lesmateriaal en theorie-examen

Het praktijkgedeelte:

  • Praktijk C1: 15 uur praktijklessen (lessen van 60 minuten per les € 65,00)
  • Praktijkexamen bij het CBR/CCV
  • VPBC (Toets besloten terrein)
  • VPTC (Toets laden en lossen)

Hieronder wordt kort een omschrijving gegeven van de onderdelen behorend bij de Rijopleiding cat. C met Code 95:

THEORIE:

RV1 Light inclusief examen
Dit examen bestaat uit 25 vragen over het verkeer en 15 vragen van technische aard. Van de 40 vragen moet men minimaal 32 vragen goed beantwoorden om geslaagd te zijn. Onze cursus leidt doelgericht op voor het examen.
Cursusduur: 10 dagdelen

V2C inclusief examen
Het V2C examen bevat naast vragen over wet- en regelgeving inzake de Wet Wegvervoer Goederen, de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijden Besluit Wegvervoer, de EG 561/2006 regeling, het beladen van het voertuig en ARBO technische zaken ook vragen over vrachtbrieven, douanedocumenten, het imago en de markt van het beroepsgoederenvervoer.
Van de 50 vragen moet men minimaal 40 vragen goed beantwoorden om geslaagd te zijn.
Cursusduur: 6 dagdelen

V3C inclusief examen
Dit examen bevat dezelfde onderdelen als het V2C examen, echter zijn de vragen gekoppeld aan een verhaal, een zogeheten ‘case’. Het examen bestaat uit drie cases van elk 15 vragen. Van de totaal 45 vragen moet men minimaal 36 vragen goed beantwoorden om geslaagd te zijn.
Cursusduur: 1 dagdeel

*De theoretische cursussen kunnen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het eerste examen is inbegrepen in de prijs. Een eventuele herexamen voor een theoriecursus dient wel betaald te worden.

PRAKTIJK:

Praktijklessen cat. C1 (15 uur) inclusief examen
Indien alle theorie-examens met succes zijn doorlopen en de kandidaten zijn in het bezit van een geldig rijbewijs B, kan er gestart worden met de rijopleiding. Om te zorgen dat je nooit te veel of te weinig rijlessen neemt, beginnen we altijd met een rijtest. Tijdens deze 1 uur durende rijtest zal de instructeur bekijken of u het praktijkgedeelte voor het C1 rijbewijs in 1 dag kan halen. U begint ‘s morgens en doet aan het eind van de dag praktijkexamen. Heeft u wat meer moeite met manoeuvreren en/of de positie op de weg, dan adviseren we 2 of 4 extra rijlessen die we op de dag voor de dagcursus inplannen.

VPBC cursus inclusief examen
Met de toets besloten terrein dienen de kandidaten te kunnen weergeven dat zij kennis en vaardigheid bezitten met betrekking tot voertuigcontrole en manoeuvreren. De kandidaten ondergaan een instructie van 2 dagdelen en de toets duurt 30 minuten. Tijdens deze toets van 30 minuten dienen de kandidaten 7 scenario’s zelfstandig te kunnen uitvoeren. De scenario’s hebben betrekking op het manoeuvreren met een vrachtauto en de veiligheid rondom het voertuig (spiegels juist afstellen en gebruik maken van de juiste spiegel op het juiste moment). Deze toets wordt afgenomen op ons oefenterrein in Rotterdam. Een positieve uitslag is 2 jaar geldig.
Cursusduur: 2 dagdelen

VPTC cursus inclusief examen
De kandidaten dienen voor de praktische toets kennis en vaardigheid te bezitten met betrekking tot:
• Het laden en lossen en vastzetten van lading
• Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit
• Voorkomen van fysieke risico’s
• Invullen van Europees schadeformulier
• Maatregelen nemen bij noodsituaties

Na het volgen van instructie wordt de praktische toets afgenomen in onze bedrijfshal. De toets duurt 30 minuten. Tijdens deze toets van 30 minuten dienen de kandidaten een aantal scenario’s zelfstandig te kunnen uitvoeren. Een vast scenario is het beladen van een vrachtauto met diverse pallets en andere losse colli. Hierbij maken de kandidaten gebruik van een (elektrische) pallettruck en een laadklep. Ook het kunnen uitleggen hoe de lading moet worden gezekerd is een vereiste. Daarnaast zijn er een aantal scenario’s die gaan over het schadeformulier, criminaliteit en hoe te handelen bij pech en noodsituaties. Deze toets wordt afgenomen in onze bedrijfshal. Een positieve uitslag is 2 jaar geldig.
Cursusduur: 3 dagdelen

*Het opleidingsvoertuig wordt verzorgt door Verkeersschool Koos van der Bilt. Dit voertuig zal worden ingezet voor de praktijkopleiding respectievelijk de verkeersdeelneming en het praktijkexamen

Vragen over dit pakket?

Neem gerust contact met ons op.

Bel 010 238 34 44WhatsAppOf stuur een mail

Informatie aanvragen over examen Klaar Pakket Compleet (Vrachtauto C1 Theorie en Praktijk)