Scooter rijbewijs halen

Snel en vertrouwd je scooter rijbewijs halen

Vanaf je zestiende verjaardag mag je met een scooter de weg op. Hiervoor moet je echter wel in het bezit zijn van je ‘brommerbewijs’, het rijbewijs AM waarmee je op zowel een bromfiets, snorfiets als brommobiel mag rijden. Om dit scooter rijbewijs te halen, kun jij bij Bilt en Bahadoer Opleidingsinstituut B.V. rijlessen voor de brommer volgen. Onze rijlessen voor de brommer zijn voor iedereen die graag met de scooter wil leren rijden, maar hiervoor moet je wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat AM. Ook dit certificaat kun je natuurlijk bij ons halen, waarna de weg voor je open ligt om je scooter rijbewijs te halen.

Haal eerst het theorie-examen voor je je scooter rijbewijs kunt halen

Brommer rijlessen zijn natuurlijk leuk, maar je moet eerst je theoriecertificaat AM op zak hebben om hieraan te mogen beginnen. Speciaal hiervoor hebben wij een theoriecursus ontwikkeld waarin alle onderwerpen aan bod komen die ook bij het CBR examen worden getoetst. Bovendien mag je al theorie-examen doen wanneer je 15,5 jaar bent, zodat je meteen zodra je zestien bent geworden je scooter rijbewijs kan halen. Ook mag je op je zestiende beginnen met rijlessen op de brommer.

Het is zo ver: je scooter rijbewijs halen

Het praktijkexamen duurt 45 minuten. Eerst maak je kennis met de examinator, waarna er een route gereden wordt van minstens 25 minuten. Hierbij wordt je beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg, maar ook kijkt de examinator of je de bromfiets goed beheerst. Het loont dus zeker de moeite om bij ons rijlessen op de brommer te volgen!

De regels om je scooter rijbewijs te halen:

• Sinds 1 maart 2010 moet je zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen;
• Vanaf 16 jaar mag je praktijkexamen doen. Het theorie-examen mag je al maken als je 15,5 bent;
• Het theorie-examen is 1,5 jaar geldig – binnen deze periode moet je je praktijkexamen halen.
• Het rijbewijs AM is 10 jaar geldig;
• Heb je al een rijbewijs A of B? Dan heb je automatisch recht op een rijbewijs AM.