VISIE & MISSIE

Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965)

Verkeersschool Koos van der Bilt neemt als onderneming haar verantwoordelijkheid. Dit betekent dat wij in alles wat wij doen rekening met het klimaat, verspilling tegengaan en iedereen bij ons welkom is.

Onze visie is dan ook: “Geniet vandaag. Je neemt niets mee. Deel wat je weet en kan. Maak de wereld veiliger en beter: nul verkeersslachtoffers, nul CO2 uitstoot, nul uitsluiting.” (Vision Zero)

Onze missie:
Elke dag inspireren wij zowel oude als nieuwe weggebruikers met onze opleidingen deel te nemen aan het verkeer van uit onze visie.

Van alle bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in verkeersopleidingen is Verkeersschool Koos van der Bilt voortdurend het meest vooruitstrevend. Verkeersschool Koos van der Bilt is dan ook het meest ervaren opleidingsinstituut van de Regio Rotterdam (sinds 1965), op het gebied van:

A. Rijopleidingen voor alle cat. rijbewijzen (AM, A, B, C1, C, D1, D, E, T, LZV) en alle voortgezette opleidingen (Autolaadkraan + Kinshoferkop, Shovel, Verreiker, Portaalauto, Containerauto, Arrestantenbus, Douanevoertuigen, etc.)

B. Transportopleidingen (zowel de Basiskwalificaties als de Nascholingen voor de Beroepschauffeur Code 95, als ook de aanverwante Transport en Logistieke opleidingen, zoals bijvoorbeeld, VCA, ADR en heftruck), en

C. Beroepsopleidingen: Rijinstructeursopleidingen (basis opleidingen en bijscholingen), Taxichauffeursopleidingen en Transportondernemersopleidingen.

Minimaal 80 % van de jaarlijkse omzet wordt gegenereerd uit de Transportopleidingen en de Beroepsopleidingen (Core Business). Elk jaar verzorgen wij gemiddeld 1500 opleidingen met een geslaagd resultaat.

Verkeersschool Koos van der Bilt streeft niet alleen naar kwaliteit, klanttevredenheid (wij zijn gecertificeerd volgens de norm ISO 9001:2015) en winst, maar komt ook haar ondernemersverplichtingen volledig na. Zij is totaal vertrouwd geworden door niet alleen een ieder, maar door de gehele maatschappij. Met name in de Randstad wordt Verkeersschool Koos van der Bilt zowel door de overheid, het beroepsleven als ook de particulieren als een onmisbare onderneming beschouwd. Overeenkomsten en (Europese) aanbestedingen worden ons dan ook continu gegund.

Daarnaast is Verkeerschool Koos van der Bilt innovatief op het gebied van het ontwikkelen van specialistisch maatwerk en het Zero Emissie beleid. Ons wagenpark is dan ook Ecostars erkend. Zo ontwikkelen en verzorgen wij wij diverse opleidingen voor de Douane, de Gemeente Rotterdam en de politie. Wij zijn bovendien de opleider van de opleiders: wij ontwikkelen en verzorgen opleidingen voor rijinstructeurs die door de overheid (ibki, afdeling WRM) zijn gecertificeerd.

Tot slot is Verkeersschool Koos van der Bilt ook een onderneming die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan door het beschikbaar stellen van stageplekken aan leerlingen van het ROC. Verkeersschool Koos van der Bilt verplicht zich hiernaast minimaal een percentage van de loonsom te investeren in het bieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: SROI).

VISIE 2030

Van der Bilt: De beste weg naar een geslaagd resultaat al meer dan 55 jaar (sinds 1965), op naar ons 65 jarig bestaan!

De organisaties verbonden aan Van der Bilt kenmerken zich door passie, kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie, maar bovenal integriteit. Ons woord eren staat bovenaan. Het eren van ons woord is een onaantastbaar beleidsdoel. Onze cultuur is ontstaan vanuit enthousiasme, samenhorigheid en onze Rotterdamse houding: “Met opgestroopte mouwen”.

We zijn optimisten en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en betere manieren om dingen te doen. Van het ontwerpen van een op maat gemaakte opleiding voor het rijden met een waterstofvoertuig, tot het verzorgen van mobiliteitsdiensten die voor iedereen betaalbaar zijn. Onze missie is een organisatie die bij een ieder bekend staat diensten te leveren die de veiligheid en de vrijheid van het verkeer verhogen voor alle weggebruikers - voor onze leerlingen, maar ook voor onze medewerkers, leveranciers en andere belanghebbenden.

Deze visie gaat verder dan het behalen van een rijbewijs. We willen dat ons bedrijf een positieve impact heeft op de mobilteit - van het inkopen van duurzame voertuigen, tot de manier waarop onze diensten onze klanten helpen om de veiligheid en vrijheid van het verkeer te verhogen.

Door onze visie te delen en op te komen voor waar we in geloven, kunnen we deel uitmaken van een positieve verandering in de samenleving.

Wanneer we nu terugblikken op de weg die we hebben afgelegd, groeide het verlangen om een nieuwe start te maken. Vanuit dit verlangen is een nieuwe bedrijfsvisie ontstaan: “VISIE 2030”. In deze visie worden idealen uiteen gezet die we nastreven. Samen veilig en duurzaam onderweg naar ons 65-jarig bestaan in 2030.

In een omgeving van “deskundig onderwijs” in het licht van de Wegenverkeerswet, waar mensen op allerlei manieren gebruik kunnen maken van onze ervaring, blijven wij diensten creëren waarbij de nadruk wordt gelegd op “veiligheid” en “vrijheid” om zo een ieder nieuwe gevoelens van enthousiasme en tevredenheid te kunnen bieden.

Doel en strategische richting: Een mobiliteitstransitie in het licht van de Wegenverkeerswet, namelijk:

In eerste instantie een mobiliteitstransitie gericht op:
• het verzekeren van de veiligheid op de weg;
• het beschermen van weggebruikers en passagiers;
• het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
• het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

En in tweede instantie gericht op:
• het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;
• het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Het “bedrijf van integriteit” in deze toekomst streeft niet alleen winst na, maar komt ook haar ondernemersverplichtingen volledig na, is totaal vertrouwd geworden door niet alleen een ieder, maar door de gehele maatschappij. De organisaties van Van der Bilt worden als onmisbare organisaties beschouwd.

Daarom is één van onze verantwoordelijkheden het uitdragen naar de maatschappij van een duidelijke boodschap over het pad dat we voor onszelf moeten afleggen.

Het Team van Van der Bilt beschouwt haar nieuwe bedrijfsvisie “VISIE 2030” als een belofte aan de maatschappij en is blijvend bezig alle medewerkers van de bedrijfsgroep op weg te leiden naar en zich toe te wijden op VISIE 2030.

Onze visie is niet alleen onderscheidend door het uit te spreken, maar door onze beschikbare mogelijkheden deze te realiseren en het voorop stellen van ons woord.

Op naar onze 65ste verjaardag!

De Directie

Jacco van der Bilt en Rajshree van der Bilt-Bahadoer

GESLAAGD! (onbeperkt modules)

In verband met het 55-jarig bestaan van Verkeersschool Koos van der Bilt (sinds 1965) zijn er actietarieven van toepassing. Zo kunnen de theoriedagen van veel cursussen onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het behalen van het theorie examen wordt hierdoor goedkoop, wij noemen dit met trots de “Koos denkt mee” actie / korting. De slagingskans wordt bovendien door herhaling groter met als gevolg een hoge slagingspercentage. Een pakket met slagingsgarantie kan in overleg worden afgenomen.

Voor het opleidingsgebouw is een groot parkeerterrein aanwezig, waar er gratis geparkeerd kan worden.
Gedurende de dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van onze koffieautomaat.

Let op: Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De theoriedocenten hebben gemiddeld 15 jaar ervaring en zijn in het bezit van meerdere categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Werken bij Koos van der Bilt

Film

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar deskundig opleidingsadvies? Onze specialisten staan nu voor je klaar.

Bel 010 238 34 44WhatsAppOf stuur een mail

Ik Koos van der Bilt. U ook?

  • Kwaliteit, ISO 9001:2015 gecertificeerd
  • Betrouwbaar, SINDS 1965
  • Flexibel, Koos denkt mee!
  • Maatschappelijk verantwoord, SROI
  • Milieumanagementsysteem conform ISO 14001:2015