Contact WhatsApp
Login
Van der Bilt onderweg naar 0 sinds 1965 9,7/10
WhatsApp

Verkeersschool Koos van der Bilt sinds 1965

Verkeersschool Koos van der Bilt

Bij Van der Bilt staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel sinds 1965. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat onze cursisten op een professionele manier worden opgeleid, met als doel om verkeersslachtoffers te voorkomen en een veiligere wereld te realiseren.

Daarnaast vinden wij duurzaamheid en inclusiviteit belangrijk. Zo maken wij gebruik van moderne lesauto’s die voldoen aan de laatste milieueisen en bieden wij ook trainingen aan voor mensen met een beperking.

Onze klanten kunnen rekenen op een persoonlijke benadering en een opleiding die volledig is afgestemd op hun wensen en behoeften. Met ons brede scala aan opleidingen en continue innovatie streven wij ernaar om de beste verkeersschool van Nederland te zijn.

Verkeersschool Koos van der Bilt neemt als onderneming haar verantwoordelijkheid. Dit betekent dat wij in alles wat wij doen rekening met het klimaat, verspilling tegengaan en iedereen bij ons welkom is.

Onze visie is dan ook: “Geniet vandaag. Je neemt niets mee. Deel wat je weet en kan. Maak de wereld veiliger en beter: nul verkeersslachtoffers, nul CO2 uitstoot, nul uitsluiting.” (Vision Zero)

Onze missie:
Elke dag inspireren wij zowel oude als nieuwe weggebruikers met onze opleidingen deel te nemen aan het verkeer van uit onze visie.

Van alle bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in verkeersopleidingen is Verkeersschool Koos van der Bilt voortdurend het meest vooruitstrevend. Verkeersschool Koos van der Bilt is dan ook het meest ervaren opleidingsinstituut van de Regio Rotterdam (sinds 1965), op het gebied van:

A. Rijopleidingen voor alle cat. rijbewijzen (AM, A, B, C1, C, D1, D, E, T, LZV) en alle voortgezette opleidingen (Autolaadkraan + Kinshoferkop, Shovel, Verreiker, Portaalauto, Containerauto, Arrestantenbus, Douanevoertuigen, etc.)

B. Transportopleidingen (zowel de Basiskwalificaties als de Nascholingen voor de Beroepschauffeur Code 95, als ook de aanverwante Transport en Logistieke opleidingen, zoals bijvoorbeeld, VCA, ADR en heftruck), en

C. Beroepsopleidingen: Rijinstructeursopleidingen (basis opleidingen, RIS 2.0 en bijscholingen), Taxichauffeursopleidingen en Transportondernemersopleidingen.

 

 

Minimaal 80 % van de jaarlijkse omzet wordt gegenereerd uit de Transportopleidingen en de Beroepsopleidingen (Core Business). Elk jaar verzorgen wij gemiddeld 1500 opleidingen met een geslaagd resultaat.

Verkeersschool Koos van der Bilt streeft niet alleen naar kwaliteit, klanttevredenheid en winst, maar komt ook haar ondernemersverplichtingen volledig na (wij zijn ISO 9001:2015, CRBKO en NRTO gecertificeerd). Wij zijn totaal vertrouwd geworden door niet alleen een ieder, maar door de gehele maatschappij. Met name in de Randstad worden zowel door de overheid, het beroepsleven als ook de particulieren als een onmisbare onderneming beschouwd. Overeenkomsten en (Europese) aanbestedingen worden ons dan ook continu gegund.

Daarnaast is Verkeerschool Koos van der Bilt innovatief op het gebied van het ontwikkelen van specialistisch maatwerk en het Zero Emissie beleid. Ons wagenpark is dan ook Ecostars erkend. Zo ontwikkelen en verzorgen wij wij diverse opleidingen voor de Douane, de Gemeente Rotterdam en de politie. Wij zijn bovendien de opleider van de opleiders: wij ontwikkelen en verzorgen opleidingen voor rijinstructeurs die door de overheid (ibki, afdeling WRM) zijn gecertificeerd.

Tot slot is Verkeersschool Koos van der Bilt ook een onderneming die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan door het beschikbaar stellen van stageplekken aan leerlingen van het ROC en het verzorgen van gratis verkeerslessen. Verkeersschool Koos van der Bilt verplicht zich hiernaast minimaal een percentage van de loonsom te investeren in het bieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: SROI).

Bestuur

Jacco van der Bilt

Jacco’s quote:
Vision Zero: “We enjoy today, we are aware that we are not taking anything with us, but leaving the world beautiful: zero traffic victims, zero waste zero etc.”

Zoon van Koos en Suze van der Bilt, schoonzoon van Wim Bahadoer en Rosita Bhagwandin is geboren op 15 februari 1973 in Vlaardingen, getrouwd met Rajshree van der Bilt-Bahadoer en heeft 3 kinderen: Sander, Dylan en Julia.

Na een technische opleiding (LTS en MTS) is hij begonnen bij Opel Dealer van der Kooij te Schiedam als automonteur. Naast zijn werkzaamheden bij van der Kooij is hij altijd werkzaam geweest in het bedrijf van zijn ouders: Verkeersschool Koos van der Bilt.

Vision Zero is het gevolg van zijn liefde voor de mens, voertuigen en de maatschappij. Met zijn vrouw heeft hij een opleidingsinstituut ontwikkeld in 2008 gespecialiseerd in de bijscholing van rijinstructeurs alle categorieën: de huidige basis van zijn visie.

Door de afgelopen jaren in de schaduw van zijn vader mee te lopen, het goed lopende eigen opleidingsinstituut, het volgen van een particuliere opleiding bedrijfsmanagement op HBO niveau en het verkrijgen van de vakbekwaamheid NIWO werd het ondernemerschap zijn grootste doel.

Momenteel heeft hij na alle inzet zijn persoonlijke doelen bereikt en leidt hij met zijn vrouw Rajshree van der Bilt-Bahadoer LLM de succesvolle bedrijven vernoemd naar de vaders als grondleggers: Van der Bilt Transport & Opleidingen, Bilt en Bahadoer Opleidingsinstituut, Verkeersschool Koos van der Bilt, Van der Bilt BTW Vrije Opleidingen en Rajshree van der Bilt Marina Academy.

Rajshree van der Bilt-Bahadoer LL.M.

Rajshree’s quote:
Vision Zero - Van der Bilt: “We enjoy today, we are aware that we are not taking anything with us, we share what we know and can and leave the world beautiful: zero traffic victims, zero waste, zero exclusion.”

Rajshree, dochter van Wim Bahadoer en Rosita Bhagwandin, schoondochter van Koos van der Bilt en Suze Snoeij, is geboren op 27 januari 1981 in Tiel, getrouwd met Jacco van der Bilt en heeft 3 kinderen: Sander, Dylan en Julia.

Na het Erasmiaans Gymnasium te Rotterdam heeft zij 5 jaar gewerkt op Schiphol, de laatste jaren als supervisor van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Zij heeft afscheid genomen van Alitalia door haar behoefte om te studeren. Rajshree heeft een studie Nederlands Recht (LLM) voltooid aan de Erasmus Universiteit (Master Strafrecht, met als onderscheiding een scriptie op het gebied van het Burgerlijk Recht en het Staats- en Bestuursrecht). Naast haar werkzaamheden op Schiphol en haar studie is zij altijd werkzaam geweest in de bedrijven van haar ouders en schoonouders.

Vision Zero is het gevolg van haar liefde voor de mens, de mobiliteit en de maatschappij. Met haar man Jacco heeft zij een opleidingsinstituut ontwikkeld in 2008 gespecialiseerd in de bijscholing van rijinstructeurs alle categorieën: de huidige basis van haar visie. Daarnaast heeft zij in de weekenden als reisbegeleidster op de Euro Disney Kidsbus (OAD) en in de Rotterdamse horeca gewerkt om haar studie te bekostigen.

Door de afgelopen jaren in de schaduw van twee vaders mee te lopen, het goed lopende eigen opleidingsinstituut, het volgen van een universitaire Minor (Ondernemerschap, innovatie en de effectieve toepassing van het recht), het verkrijgen van de vakbekwaamheid NIWO, het behalen van postacademische studie Didactiek op de Erasmus Universiteit (RISBO), en haar liefde voor varen werd het ondernemerschap haar grootste doel.

Momenteel heeft zij na alle inzet haar persoonlijke doelen bereikt en leidt zij samen met haar man Jacco van der Bilt de succesvolle bedrijven vernoemd naar de vaders als oprichters en grondleggers: Van der Bilt Transport & Opleidingen (NIWO vergunning: UPS, DPD, DHL en GLS), Bilt en Bahadoer Opleidingsinstituut, Verkeersschool Koos van der Bilt, Van der Bilt BTW Vrije Opleidingen (CRBKO), ANWB Rijopleiding Rotterdam, ANWB Rijopleiding Spijkenisse, ANWB Academy (Rijinstructeursopleidingen) en Rajshree van der Bilt Marina Academy (Vaarbewijzen).

Klanten beoordelen ons met een 9,7
Bron: Klantenvertellen.nl

 • Compleet aanbod

  Een uitgebreid aanbod aan beroepsopleidingen.

 • Kwaliteit

  ISO 9001:2015 en Ecostars gecertificeerd.

 • Betrouwbaar

  Sinds 1965 een begrip in regio Rijnmond.

 • Flexibel

  Wij denken met je mee.

 • Transparant

  Afspraak is afspraak. Geen verborgen kosten.

 • MVO

  Maatschappelijk verantwoord, SROI.

Op zoek naar deskundig opleidingsadvies?