Terug naar rijopleidingen

Vrachtauto (C/C1)

Cursussen en prijzen

Informeer naar de mogelijkheden

Waarom je vrachtauto rijbewijs halen bij Koos van der Bilt?

  • Vrachtauto rijbewijs halen met spoed
  • Hoog slagingspercentage
  • Een rijschool met meer dan 50 jaar ervaring
  • Flexibele lestijden
  • Meerdere opleidingsmogelijkheden

Uw groot rijbewijs halen bij Verkeersschool Koos van der Bilt

Vandaag is een goed moment om uw “rijbewijs C te halen” want kent u deze slogan nog?

ZONDER TRANSPORT STAAT ALLES STIL.

Deze uitdrukking is al weer enige jaren oud. Toch is deze niet achterhaald en zal dat ook nooit worden. In de transportsector veranderen wel een aantal zaken. Bedrijven groeien mee met de tijd en dat vraagt om opleidingen en trainingen. De rijlessen voor de vrachtwagen vragen steeds meer van de aankomend chauffeur én van de opleider. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring zijn wij dan ook de aangewezen partner om uw groot rijbewijs bij te halen.

Een goede opleiding om uw rijbewijs C te halen

Door te kiezen voor ons als opleider kiest u niet alleen voor een goede opleiding maar ook voor een beter milieu. Tijdens de “rijlessen in de vrachtwagen” rijdt u uitsluitend in een vrachtauto die voldoet aan de meest recente milieu-eisen. Daarnaast is de Richtlijn Vakbekwaamheid voor de chauffeurs welke in 2008 in is gegaan is volledig geïntegreerd in onze opleidingen.

Als toonaangevende opleider op het gebied van transport en logistiek volgen wij de ontwikkelingen op de voet en passen onze producten en werkwijzen hierop aan. Op deze manieren kunnen wij u een scala aan opleidingen en trainingen aanbieden welke opleiden voor erkende diploma’s en certificaten. Bij ons uw groot rijbewijs halen is dan ook een vertrouwde zaak.

Eerst uw groot rijbewijs halen en dan uw aanhanger rijbewijs halen

Als u het “aanhanger rijbewijs wil halen” (E achter C), omdat u met een combinatie van trekker met oplegger of motorwagen met aanhangwagen wilt gaan rijden, moet u minimaal in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Bij ons is het dan ook geen enkel probleem om eerst uw rijbewijs C te halen en daarna meteen door te gaan met de rijlessen in de vrachtwagen met aanhanger om uw aanhanger rijbewijs te halen.

Nascholing: vakbekwaamheid behalen en behouden

Wie zijn rijbewijs C heeft behaald met de zogeheten Vakbekwaamheidscode 95, krijgt deze code 95 voor vijf jaren. Om het rijbewijs met deze code 95 geldig te houden, moet u voor het verstrijken van deze vijf jaren 35 uur nascholing volgen. Deze 35 uur wordt doorgaans verdeeld in vijf dagen van zeven uur.

Wie in het bezit is van een rijbewijs C welke is afgegeven voor 10 september 2009 kan de code 95 alleen behalen door nascholing te volgen. Alleen voor deze categorie mensen is er een periode van zeven jaren uitgetrokken om ze de gelegenheid te geven de verplichte 35 uur te volgen. Deze termijn loopt af op 10 september 2016. Gezien er ca. 200.000 beroepschauffeurs zijn die aan deze verplichting moeten voldoen is er besloten om deze categorie een iets ruimere periode te geven en daardoor de drukte in de opleidingswereld te spreiden.

Het verdient dus aanbeveling om niet tot het laatste te wachten. Vanuit de overheid is er al duidelijk aangegeven dat er geen wijziging in de datum komt. Wie niet (tijdig) in het bezit is van de verplichte code 95 mag niet meer rijden. Als erkend opleidingsinstituut informeren wij u graag over de nascholing na het halen van uw rijbewijs C.

Informatie aanvragen over vrachtauto (C/C1)