Terug naar vrachtauto (C/C1)

Vrachtauto tot 7500 kg (C1 zonder Code 95)

Cursussen en prijzen

Informeer naar de mogelijkheden

Rijopleiding cat. C1 zonder Code 95
Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg).
Met een rijbewijs C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een C1E-rijbewijs nodig.
Voor de nieuwe rijbewijscategorieën C1 kunt u examen doen vanaf 18 jaar.
Alle C-rijbewijzen zijn sinds 19 januari 2013 nog maar 5 jaar geldig (was 10 jaar). Het CBR kan op grond van medische redenen of leeftijd besluiten een rijbewijs met kortere geldigheid af te geven.
Houders van rijbewijzen van categorieën C, C1, CE en C1E moeten bij iedere verlenging van hun rijbewijs een medische keuring ondergaan.

Een deelnemer minimaal 18 jaar te zijn en bij aanmelding in het bezit te zijn van:
• een geldig rijbewijs B
• een gezondheidsverklaring en medische keuring

Gezondheidsverklaring en medische keuring.
De kandidaten dienen in het bezit te komen van een gezondheidsverklaring en dienen een medische keuring te ondergaan.
De verklaring kunt u makkelijk indienen via de link die u kunt vinden onder aan deze pagina.

Let op: Hiervoor heeft u uw DigiD inloggegevens nodig en u dient een betaling te doen via IDEAL te weten: € 39,30.
De documenten die u na het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR krijgt, dient u te downloaden, uit te printen en mee te nemen naar de keuringsarts.
Voor de medische keuring kunt u via ons een afspraak maken bij de keuringsarts.

Onbeperkt theorie lessen tot een geslaagd resultaat
De theoretische cursussen kunnen i.v.m. ons 50-jarig bestaan (sinds 1965) onbeperkt gevolgd worden tot een geslaagd resultaat. Het eerste examen is inbegrepen in de prijs. Een eventuele herexamen voor een theoriecursus dient wel betaald te worden. Startdatum theoriegedeelte: binnen 3 weken na akkoord offerte.
Proefles theorie ter kennismaking met onze verkeersschool en om de haalbaarheid te bepalen is optioneel en in overleg in te plannen. Kosten: gratis.

In een andere taal bijvoorbeeld Arabisch
Door de internationalisering van onze samenleving wordt ook bij de beroepsexamens de vraag steeds groter om in een andere taal dan het Nederlands examen te doen. Het CBR speelt op deze vraag in. Daarom is vanaf 1 januari 2018 mogelijk om een tolkte gebruiken bij diverse CCV theorie- en praktijkexamens (waaronder het C en D examen) en bij nascholing. Het betreft een pilot van één jaar.

Het opleidingsvoertuig
Het opleidingsvoertuig wordt verzorgd door Verkeersschool Koos van der Bilt. Dit voertuig zal worden ingezet voor de praktijkopleiding respectievelijk de verkeersdeelneming en het praktijkexamen.

Uitvoeringslocatie:
Verkeersschool Koos van der Bilt, Thurledeweg 111-113, 3044 ER Rotterdam

Examens
De examens worden afgenomen door het CCV. CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is het examenhuis voor de sector transport en logistiek.

Al onze rijinstructeurs zijn volledig nageschoold volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen en hebben gemiddeld 15 jaar ervaring en zijn in het bezit van alle categorieën instructiebevoegdheden, hetgeen een meerwaarde is tijdens de opleiding voor het verkrijgen van beter inzicht in de hedendaagse dynamische verkeerssituaties.

Centraal staat in de opleiding defensief en sociaal rijgedrag, veiligheid, voertuigbeheersing en kijktechniek. Deelnemers leren naast het opdoen van voertuigbeheersing en kijktechniek ook hun rijvaardigheid te verbeteren, met als gevolg een veilige rijstijl, een mindere belasting van het milieu en een lagere kostprijs per kilometer.

Gezondheidsverklaring

Informatie aanvragen over vrachtauto tot 7500 kg (C1 zonder Code 95)